Als de systeemtherapeut vastloopt… een zelfhulpkit voor blokkades

Deze tweedaagse wordt momenteel niet ingepland.

In deze tweedaagse gaan we aan de slag met onze eigen tijdelijke therapeutische blokkades, met een methode die congruent is met met de hechtingsgeoriënteerde systeemtherapie.

Het vermogen van ons als therapeut om emotioneel afgestemd te blijven (ook op onszelf!) is essentieel. Zeker als er heftige of pijnlijke emoties in de kamer zijn. We hebben een manier nodig om onszelf te helpen op moeilijke momenten, om ons ‘geworstel’ met (zelf)compassie hanteren. En intervisie of supervisie is niet altijd meteen voorhanden.

Attunement met onze cliënten is goud waard, maar kan enkel als we zelf ‘emotionally regulated’ zijn. En soms geraken we in een wirwar van emoties of een enorme stilte. We gaan aan de slag met onze eigen innerlijke aanklamper en terugtrekker, met aandacht voor wat er zich binnen in ons afspeelt.

Hoe worden we weer een beschikbare therapeut voor onze clienten? Dat gaan we samen inoefenen, als bron van therapeutische groei.

Komen oa aan bod in het theoretische luik: window of tolerance, het interne werk model (IWM van J. Bowlby), attunement, empathische breuken, emotieregulatie. innerenactment, view of self …

Opleider: Jasmien Peeters

Jasmien Peeters is filosoof, contextueel systeemtherapeut en EFT relatietherapeut. Ze werkt voor Duet relatiebemiddeling en in haar eigen praktijk.

Voor deze workshop haalde ze de mosterd oa bij de Canadese Yolanda von Hockauf, Certified EFT Trainer en bij Judith De Graaf en Jaap Zoetmulder, 2 Nederlandse EFT supervisoren.

Voor wie?

De opleiding richt zich naar relatie-, gezins- en systeemtherapeuten die werkzaam in hun therapiepraktijk zijn op het moment van de opleiding.

Is dit iets voor jou? Stuur je kandidatuur naar cinthe.lemmens@iprr.be

Of schrijf je in via onderstaande knop

Schrijf je in

Kostprijs: 260 euro. De inschrijving is definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening BE58 4312 0260 5179.

Locatie: Diocesaan Pastoraal Centrum, Frederik de Merodestraat 18, 2800 Mechelen.

Lesgever(s)

Jasmien Peeters
Filosoof, contextueel systeemtherapeut en EFT relatietherapeut

Had je deze ook al gezien?

Deze opleidingen zouden je ook kunnen interesseren