Rouw en verlies: de pijn van het uit verbinding zijn

In deze driedaagse geven we een praktijkgerichte introductie over het therapeutisch werken met rouw en verlies en verdiepen we een model om te kijken naar de hulpvraag van cliënten en de focus in de therapie. In dit model gaan we ervan uit dat ‘rouw’ op zich geen hulpvraag is, maar cliënten onze hulp zoeken wanneer ze de verbinding met zichzelf, met de overledene, met de partner of gezinsleden, en/of de bredere context verloren zijn of dreigen te verliezen.

In de eerste 2 dagen staan we stil bij enkele huidige rouwmodellen die een houvast bieden in de psychotherapeutische praktijk (Model van Verbindingen, Duaal Proces Model en de vertaling van deze modellen naar het werken met koppels en gezinnen). Hierbij werken we vooral aan de hand van videofragmenten.

In een 3e dag verdiepen we deze modellen naar concrete therapeutische technieken, en zal er vooral ruimte gemaakt worden om zelf te oefenen.  

Diegenen die reeds eerder de 2daagse opleiding volgde op 3/4 dec 2020 of 3/4 mei 2021 kunnen ook inschrijven voor enkel de 3e dag, de verdiepingsdag op 13 juni 2022.

Opleider: An Hooghe

An Hooghe is klinisch psychologe en gespecialiseerd in relatie- en gezinstherapie. Zij heeft haar eigen praktijk ‘Verbinding in verlies’ in België. Dit is een multidisciplinair expertisecentrum rond rouw en verlies.
An doctoreerde op het thema communicatie tussen ouders na het verlies van een kind en schreef ook samen met vijf ouders het boek: Anders Nabij, de stille kracht van ouders na de dood van hun kind.

Voor wie?

De opleiding richt zich naar hulpverleners en therapeuten die een bachelor of master behaalden in de humane wetenschappen

Praktisch

Data: 6/6/22 en 7/6/22 + verdiepingsdag 13/6/22

Is dit iets voor jou? Stuur je kandidatuur naar cinthe.lemmens@iprr.be

Of schrijf je in via onderstaande knop

Schrijf je in

Kostprijs: 390 euro. De inschrijving is definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening BE58 4312 0260 5179.

Locatie: Diocesaan Pastoraal Centrum, Frederik de Merodestraat 18, 2800 Mechelen.

De opleiding komt in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Meer informatie hierover vind je op https://www.iprr.be/kmo-portefeuille/.

Lesgever(s)

An Hooghe
Systeempsychotherapeut, Klinisch psychologe

Had je deze ook al gezien?

Deze opleidingen zouden je ook kunnen interesseren