Inhoud:

Er wordt ingegaan op hoe we seksuele zorgen bespreken en therapeutisch behandelen. De ordening komt aan bod, het beweging krijgen in libidoverschillen en pijnproblemen. Inspiratie wordt gezocht in de seksuologie maar ook in EFT en het differentiatiedenken van Schnarch. Als paren vele jaren samen zijn, zijn er verschillende fases die ze doorlopen en hindernissen van buitenaf en van binnenuit die ze het hoofd moeten bieden. We leren hoe paren telkens opnieuw kunnen stagneren of groeien en hoe het seksuele hierin een rol speelt. Theorie wordt afgewisseld met concrete oefeningen en rollenspel. Casusbesprekingen komen aan bod.

Opleider: Ilse Penne
Ilse Penne (°1972) is klinisch psycholoog, seksuoloog, systeemtherapeut. Ze is erkend opleider en supervisor door de BVRGS. Naast het werk als opleider in het derde jaar in IPRR en in andere instituten (Ugent, KUL) is ze werkzaam in CGG Waas & Dender te Dendermonde. Ze praat en publiceert over het thema intimiteit en seksualiteit bij koppels.

Voor wie?
De opleiding richt zich naar hulpverleners en therapeuten die een bachelor of master behaalden in de humane wetenschappen. Een belangrijke voorwaarde is dat de deelnemers met koppels werkzaam zijn in hun therapiepraktijk op het moment van de opleiding. Moest je buiten deze groep vallen en je toch aangesproken voelen om bij te leren over deze inhoud, neem dan zeker contact op via cinthe.lemmens@iprr.be.

Praktisch

De tweedaagse opleiding zou doorgaan op 25/01/2024 en 21/02/2024.
De prijs bedraagt 260 euro.

We starten om 9u30 en eindigen om 16u30.

Is dit iets voor jou? Stuur een mailtje naar cinthe.lemmens@iprr.be.

Of schrijf je in via onderstaande knop

Schrijf je in

Lesgever(s)

Ilse Penne
Systeempsychotherapeut, seksuoloog, psycholoog

Had je deze ook al gezien?

Deze opleidingen zouden je ook kunnen interesseren