StartDatum
End Time
Locatie

Inhoud

Inhoud

Als therapeut is je werkingsgebied uitbreiden naar het werken met koppels best wel een uitdaging. Er zitten plots drie betrokkenen in jouw therapieruimte:  partner 1, partner 2 en de relatie. Elk met hun eigen verhaal, wensen en behoeften komen ze meestal tegelijk tot bij jou. Dit kan overweldigend overkomen en maakt het soms moeilijk om elke sessie goed de inhoud van het gesprek vast te houden.

In deze workshop bieden we een (postmodern) kader aan om je steviger te doen staan in je therapieschoenen. Het kader helpt als een (on)zichtbare kapstok om de verhalen en behoeften van elk van de betrokkenen aan vast te hangen en te verbinden met het verleden én het heden. Het kader helpt niet alleen jou als therapeut om richting te geven aan je therapiegesprekken, het helpt ook de betrokken partners en de relatie om zicht te krijgen op de te bespreken thema’s en kan er toekomstgericht gewerkt worden.

Opleider

Skrållan De Maeyer werkt als docent binnen de opleiding Pedagogie van het Jonge kind (Erasmushogeschool) en als systeemtherapeut in Therapiecentrum Hestia te Mechelen. Ze is orthopedagoog, doctor in de psychologie en systeemtherapeut (IPRR). Ze volgde daarnaast de éénjarige opleiding tot relatietherapeut.

Voor wie

De opleiding richt zich naar hulpverleners en therapeuten die een bachelor of master behaalden in de humane wetenschappen

Praktisch:

Is dit iets voor jou? Stuur je kandidatuur naar cinthe.lemmens@iprr.be  

Of schrijf je in via onderstaande knop

Schrijf je in

Kostprijs: 130 euro. De inschrijving is definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening BE58 4312 0260 5179.

Locatie: Diocesaan Pastoraal Centrum, Frederik de Merodestraat 18,  2800 Mechelen.

De opleiding komt in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Meer informatie hierover vind je op https://www.iprr.be/kmo-portefeuille/.

Lesgevers

StartDatum
End Time
Locatie