StartDatum
End Time
Locatie
Mechelen centrum

Inhoud

Inhoud

Soms is het als therapeut niet zo evident om te werken met (jonge) kinderen en hun gezinsleden. Vaak zijn we gewoon om terug te vallen op onze verbale taal. Dit werkt echter niet altijd voor (jonge) kinderen. Toch is de stem van deze kinderen even waardenvol als de stem van de andere gezinsleden.

In deze workshop staan we stil bij hoe we kinderen op een laagdrempelige, non-verbale, speelse manier kunnen uitnodigen tot het vertellen van hun verhaal. We ontdekken samen, hoe we vanuit een krachtig kijken naar het kind, als therapeut kunnen aansluiten bij de voorkeuren van de kinderen om zo de noden, vragen, wensen en verlangens van de kinderen te exploreren. Verschillende insteken vormen de basis voor de inhoud van de workshop: creatieve insteken (Reggio Emilia), narratieve insteken (externaliseren, ouders als outsider witness/going public), werken met metaforen, filosoferen met kinderen, duplomethodiek en Minuchin.

Opleider

Skrållan De Maeyer werkt als docent binnen de opleiding Pedagogie van het Jonge kind (Erasmushogeschool) en als systeemtherapeut in Therapiecentrum Hestia te Mechelen. Ze is orthopedagoog, doctor in de psychologie en systeemtherapeut (IPRR).

Voor wie

De opleiding richt zich naar hulpverleners en therapeuten die een bachelor of master behaalden in de humane wetenschappen

Praktisch

Contactpersoon: Cinthe Lemmens (cinthe.lemmens@iprr.be)

Datum

6/10/2023

We starten om 9u30 en eindigen om 16u30.

Of schrijf je in via onderstaande knop

Schrijf je in

Kostprijs: 130 euro. De inschrijving is definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening BE58 4312 0260 5179.

Plaats: Mechelen centrum,Thomas More.

Lesgevers

StartDatum
End Time
Locatie
Mechelen centrum