StartDatum
October 31, 2022
End Time
Locatie
Mechelen

Inhoud

Narcisme is hot dezer dagen. Sociale media staan vol met zelfhulpboeken over hoe omgaan met narcistische partner. Er is dus dringend nood aan nuance en duiding.

We bestuderen in deze studiedag narcisme als een structuur binnenin een persoon en als een kenmerk van de relatie. Er gaat ook aandacht naar een narcistisch deel in elk van ons. Soms wordt ons ego gestreeld door de cliënt waardoor we ons net iets anders gaan gedragen dan anders. Op andere momenten kan een kleine krenking de therapeutische relatie kleuren.

Inspiratie wordt gehaald bij het psycho-analytisch en het systemisch gedachtengoed. Aan de hand van theorie en casusmateriaal reiken we inzicht aan en geven we therapeutische handvatten om te navigeren op narcistische golven.

Opleider: Ilse Penne

Ilse Penne (°1972) is klinisch psycholoog, seksuoloog, systeemtherapeut. Ze is erkend opleider en supervisor door de BVRGS. Naast het werk als opleider in het derde jaar in IPRR en in andere instituten (Ugent, KUL) is ze werkzaam in CGG Waas & Dender te Dendermonde. Ze praat en publiceert over het thema intimiteit en seksualiteit bij koppels.

Voor wie?

De opleiding richt zich naar hulpverleners en therapeuten die een bachelor of master behaalden in de humane wetenschappen. Een belangrijke voorwaarde is dat de deelnemers met koppels werkzaam zijn in hun therapiepraktijk op het moment van de opleiding.

Praktisch

De inspiratiedag zal doorgaan op 18/10/2023.

De prijs bedraagt 130 euro.

We starten om 9u30 en eindigen om 16u30.

Is dit iets voor jou? Stuur dan een mailtje naar cinthe.lemmens@iprr.be

Of schrijf je in via onderstaande knop

Schrijf je in

De opleiding komt in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Meer informatie hierover vind je op https://www.iprr.be/kmo-portefeuille/.Opgelet, als je inschrijft via KMO-portefeuille dien je de betaling via hen te laten uitvoeren.

Plaats: Mechelen. Het precieze adres wordt later bepaald.

Lesgevers

Ilse Penne
Systeempsychotherapeut, seksuoloog, psycholoog
StartDatum
October 31, 2022
End Time
Locatie
Mechelen