Inhoud

In hulpverlening schieten woorden soms te kort om datgene wat speelt binnen een individu, binnen relaties en systemen uit te drukken of inzichtelijk te maken
De duplo-methodiek , ontwikkeld door Marleen Diekmann en gebaseerd op het contextuele gedachtengoed van Nagy, biedt hierin tal van mogelijkheden. De kracht van deze methodiek ligt in het samen zoeken naar het voor de persoon, het gezin, de groep meest passende en vooral ondersteunende beeld. Werken met de duplo is geen doel op zich maar een manier om het gesprek over wat speelt te faciliteren en zo het hulpverleningsproces samen aan te gaan.
Het is een methodiek dat zowel kinderen als volwassen aanspreekt en dat kan gebruik worden binnen de context van hulpverlening en therapie, intervisie, supervisie en teamvergaderingen en gezinsbesprekingen.
Deze workshop reikt in korte tijd een aantal heel bruikbare hulpmiddelen aan om er mee aan de slag te kunnen gaan binnen de eigen specifieke werkcontext.

Opleider

Anne De Keyser is psychologe, contextuele psychotherapeute en EMDR-therapeute. Ze heeft ruime ervaring in het werken met ouders en kinderen in scheidingssituaties. Ze heeft een eigen praktijk waarin ze ook vorming en supervisie aanbiedt in het contextueel werken en het werken met de duplo-methodiek. Ze is als erkende opleider en supervisor verbonden aan verschillende opleidingsinstituten.

Voor wie

De opleiding richt zich naar hulpverleners en therapeuten die een bachelor of master behaalden in de humane wetenschappen.

Praktisch

De opleiding gaat door op 30/5/2024 en 6/6/2024.

We starten om 9u30 en eindigen om 16u30.
Contactpersoon: Cinthe Lemmens (cinthe.lemmens@iprr.be)

Of schrijf je in via onderstaande knop

Schrijf je in

Kostprijs: 280 euro. De inschrijving is definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening BE58 4312 0260 5179.

Locatie: Centrum Mechelen.

Lesgever(s)

No teachers scheduled yet.

Had je deze ook al gezien?

Deze opleidingen zouden je ook kunnen interesseren