Deze driedaagse opleiding met An Van Herck en gaat door op 1/2, 2/2 en 23/2 (terugkoppeldag) 2024.

Inhoud

Wij mensen zijn door het leven verbonden met andere mensen. We zijn allemaal kind van onze ouders en opgegroeid in en door relatie met anderen. Werken met mensen betekent dan ook werken met hun betekenisvolle relaties. Toen en daar, hier en nu, ginder en dan.

In deze driedaagse word je ondergedompeld in het contextueel gedachtegoed, waarvan Ivan Boszormenyi-Nagy de grondlegger is. We focussen ons tijdens de eerste dagen vooral op de contextuele basisbegrippen.

Hoe kan je kijken naar de relationele context van je cliënt vanuit de vijf dimensies? Hoe krachtig werkt loyaliteit? Hoe kan je parentificatie herkennen als je naar je cliënt luistert?  Hoe kan de balans van geven en ontvangen recht en onrecht in relaties zichtbaar maken? Wat is de kracht van hulpbronnen? …

Je krijgt taal voor wat er gebeurt tussen mensen. We werken interactief en praktijkgericht, we vertrekken vanuit verhalen over het werk en over het leven tout court. De laatste dag verkennen we hoe heling in een contextueel proces vorm kan krijgen en staan we stil bij de contextuele basisattituden.

Hoe kan je je cliënt helpen in zijn/haar proces van zelfafbakening en zelfvalidatie? Hoe kan je dansen over de vijf dimensies? Hoe kan jij een genogram inzetten in je werk? Wat is meerzijdige partijdigheid en hoe geef jij daar vorm aan? Hoe kan je hulpbronnen aanboren? …

Zo krijg je voeling met hoe jij als hulpverlener zorgzaam met de relationele context van je cliënt kan omgaan.

Opleider:

An Van Herck (°1978) ) is klinisch orthopedagoog, contextueel psychotherapeut en supervisor in de relatie-en gezinstherapie & systeemcounseling.

Naast haar werk als opleider en supervisor heeft zij een privépraktijk en is zij lid van de Raad van Beheer van de BVRGS.

Ze is mede-auteur van het Handboek Contextuele Hulpverlening (2022).

Voor wie?

De opleiding richt zich naar hulpverleners en therapeuten die een bachelor of master behaalden in de humane wetenschappen

Is dit iets voor jou? Stuur je kandidatuur naar cinthe.lemmens@iprr.be

Of schrijf je in via onderstaande knop

Schrijf je in

Praktisch:

De driedaagse opleiding zal doorgaan op 1/2/2024, 2/2/2024 en 23/2/2024 (terugkoppeldag)

Kostprijs: 420 euro. De inschrijving is definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening BE58 4312 0260 5179.

We starten om 9u30 en eindigen om 16u30.

Plaats: Thomas More Mechelen Campus Kruidtuin, Lange Ridderstraat 44, 2800 Mechelen.

Lesgever(s)

An Van Herck
klinisch orthopedagoog, contextueel psychotherapeut en supervisor in de relatie-en gezinstherapie & systeemcounseling

Had je deze ook al gezien?

Deze opleidingen zouden je ook kunnen interesseren