Narcisme is hot dezer dagen. Sociale media staan vol met zelfhulpboeken over hoe omgaan met narcistische partner. Er is dus dringend nood aan nuance en duiding.

We bestuderen in deze studiedag narcisme als een structuur binnenin een persoon en als een kenmerk van de relatie. Er gaat ook aandacht naar een narcistisch deel in elk van ons. Soms wordt ons ego gestreeld door de cliënt waardoor we ons net iets anders gaan gedragen dan anders. Op andere momenten kan een kleine krenking de therapeutische relatie kleuren.

Inspiratie wordt gehaald bij het psycho-analytisch en het systemisch gedachtengoed. Aan de hand van theorie en casusmateriaal reiken we inzicht aan en geven we therapeutische handvatten om te navigeren op narcistische golven.

Opleider: Ilse Penne

Ilse Penne (°1972) is klinisch psycholoog, seksuoloog, systeemtherapeut. Ze is erkend opleider en supervisor door de BVRGS. Naast het werk als opleider in het derde jaar in IPRR en in andere instituten (Ugent, KUL) is ze werkzaam in CGG Waas & Dender te Dendermonde. Ze praat en publiceert over het thema intimiteit en seksualiteit bij koppels.

Voor wie?

De opleiding richt zich naar hulpverleners en therapeuten die een bachelor of master behaalden in de humane wetenschappen.

Praktisch

De inspiratiedag zal doorgaan op 18 oktober 2023.

We starten om 9u30 en eindigen om 16u30.

De prijs bedraagt 130 euro.

Is dit iets voor jou? Stuur dan een mailtje naar cinthe.lemmens@iprr.be

Of schrijf je in via onderstaande knop

Schrijf je in

Plaats: Centrum Mechelen.

Lesgever(s)

Ilse Penne
Systeempsychotherapeut, seksuoloog, psycholoog

Had je deze ook al gezien?

Deze opleidingen zouden je ook kunnen interesseren