Schrijf je in

Opleiding Relatietherapie: slingeren tussen autonomie en verbinding

Deze opleiding gaat over het bevorderen van intimiteit en groei tussen partners.  De opleiding legt een sterke focus op hoe paren kunnen leren omgaan met verschil, hoe intimiteit en identiteit samen kunnen gaan. Er wordt vooral geoefend op specifieke intimiteitsbevorderende interventies. Het verdiepen van gesprekken wordt aangeleerd. Er zal aandacht zijn voor de persoon achter de relatietherapeut en hoe die onder invloed van eigen ervaringen met de liefde meer aansluiting voelt bij bepaalde theorieën of overtuigingen in de wereld van de relatietherapie. Onder anderen komen de auteurs David Schnarch en Esther Perel aanbod.  

Hoofdopleider: Ilse Penne
Ilse Penne (°1972) is klinisch psycholoog, seksuoloog, systeemtherapeut. Ze is erkend opleider en supervisor door de BVRGS. Naast het werk als opleider in het derde jaar in IPRR en in andere instituten (Ugent, KUL) is ze werkzaam in CGG Waas & Dender te Dendermonde. Ze praat en publiceert over het thema intimiteit en seksualiteit bij koppels.

Voor wie?
De opleiding richt zich naar hulpverleners en therapeuten die een bachelor of master behaalden in de humane wetenschappen. Een belangrijke voorwaarde is dat de deelnemers met koppels werkzaam zijn in hun therapiepraktijk op het moment van de opleiding.

Praktisch

De tweedaagse opleiding zal doorgaan op 9/12/2022 en 20/01/2022.
De prijs bedraagt 260€.

We starten om 8u30 en eindigen om 16u30.

De opleiding komt in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Meer informatie hierover vind je op https://www.iprr.be/kmo-portefeuille/. Opgelet, als je inschrijft via KMO-portefeuille dien je de betaling via hen te laten uitvoeren.

Is dit iets voor jou? Stuur je vraag voor deelname naar Ilse Penne (ilsepenne.iprr@gmail.com) of Cinthe Lemmens (cinthe.lemmens@iprr.be). Graag duidelijk je werk- setting vermelden.

Of schrijf je in via onderstaande knop

Schrijf je in

Lesgever(s)

No teachers scheduled yet.

Had je deze ook al gezien?

Deze opleidingen zouden je ook kunnen interesseren