Koppels raken soms verstrikt in negatieve relatiecirkels waarbij ze het contact met elkaar en het onderlinge vertrouwen verliezen. We leren deze relatiecirkels herkennen en doorbreken zodat er ruimte kan komen voor nieuwe verbindende dialogen. We onderzoeken op welke manier de partner eigen angsten, die moeilijk te verdragen zijn, delegeert aan de anderen en hoe dit echte intimiteit van het paar in de weg staat. In het verschil gaan staan is niet eenvoudig.  

Om te kunnen verschillen is het in contact zijn met het eigen lichaam en het versterken van de eigen basisveiligheid fundamenteel. We leren lichaamsgerichte interventies aan om dit te bevorderen. Er wordt geoefend met lichamelijke opdrachten die tijdens de sessies worden gegeven met als doel het eigen stressniveau te dedecteren en te reguleren en dit in aanwezigheid van de partner. Afstand versus nabijheid en begrenzen zijn belangrijke thema’s.

Opleiders:
Ilse Penne (°1972) is klinisch psycholoog, seksuoloog, systeemtherapeut. Ze is erkend opleider en supervisor door de BVRGS. Naast het werk als opleider in het derde jaar in IPRR en in andere instituten (Ugent, KUL) is ze werkzaam in CGG Waas & Dender te Dendermonde. Ze praat en publiceert over het thema intimiteit en seksualiteit bij koppels.

Bernadette Michiels is seksuoloog, Psychotherapeut en supervisor. Als systeemtherapeut richt ze zich specifiek op interactieschema’s, gedragspatronen en de link met hechtingsthema’s. Continue bijscholing heeft daar andere elementen aan toegevoegd zoals lichaamswerk, Animal Assisted Therapy en themagecentreerde interactie (TGI).

Voor wie?
De opleiding richt zich naar hulpverleners en therapeuten die een bachelor of master behaalden in de humane wetenschappen.

Praktisch

De tweedaagse opleiding zou doorgaan op 23/03/2023 en 24/03/2023, telkens van 9u30 tot 16u30.

In het najaar 2023 plannen we opnieuw een tweedaagse in.


De opleiding gaat door in DCPM Mechelen (https://dpcm.be/contact).
De prijs bedraagt 260 euro.

Is dit iets voor jou? Stuur een mailtje naar cinthe.lemmens@iprr.be of schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je in

Lesgever(s)

Ilse Penne
Systeempsychotherapeut, seksuoloog, psycholoog
Bernadette Michiels
Seksuoloog, Psychotherapeut, en supervisor

Had je deze ook al gezien?

Deze opleidingen zouden je ook kunnen interesseren